Inspelning av mekarutbildning

Inspelning av mekarutbildning

År ett är avslutat!

Publicerad: 4/4

Projektet Elinnebandy är Livet är ett allmänna arvsfonden projekt som pågår mellan april 2023 till april 2026. Målet med projektet är att öka antalet föreningar med elinnebandy och samtidigt ge sporten ett proffessionellt lyft. I månadsskiftet mellan mars och april 2024 gick projektet ur det första projektåret och in i det andra. Mycket har hänt under det första året och vi tänkte ta med dig på resan genom projektets första år nedan.

Våren 2023

Projektet anställer en projektledare - Emilia Ingeroth på 50% och en projektassistent - Johanna Mårtensson på timmar. 12 stycken stolar köps in för att kunna användas i prova-på verksamhet under projekttiden. Johanna deltar även i en parakonferens på Bosön, Stockholm. Vi genomför en första prova-på verksamhet för vuxenhabiliteringen i Gävle där yrkessamma fysioterapeuter, logopeder, arbetsterapeuter, psykologer samt kuratorer närvarade.

Sommaren 2023

Emilia kliver upp på 100% tjänst och Johanna på 50%. Johanna åker ner till Göteborg för att delta i arrangemanget "Göteborgs 400 årsjubileum" och har där prova-på och uppvisningsmatcher i elinnebandy. Vi arrangerar även prova-på för gymnasieelever i Gävle. Projektet finns även med i Parasport Sveriges innebandykommité för elinnebandyn. Vi tar fram hemsidan för projektet samt startar igång sociala medier.

Hösten 2023

Projektet arrangerar ytterligare ett prova-på tillfälle i Gävle, denna gång för ungdomshabiliteringen. En domarutbildning arrangeras i Gävle där fem nya domare utbildas. Emilia åker till Stockholm och deltar i en arbetsdag för inkluderingsprocessen tillsammans med Svenska Innebandyförbundet och Parasportsförbundet. Projektet har ett första möte med hela projektets referensgrupp i samband med elinnebandytävlingen World Cup Volt Hockey. Projektet finns även med i samband med tävlingen för att knyta an kontakter med aktiva elinnebandyföreningar runt om i Sverige. Vi fanns även med i arrangörsgruppen för tävlingen. I oktober deltog Johanna i en ledarkampanj för Parasport Sverige för att sprida information och kunskap om elinnebandy och ledarskap inom parasporten för att rekrytera fler ledare till just parasporten. Kampanjen har dragit in över 70 intresserade ledare i Sverige. I samband med en parasportstävling i Göteborg arrangerade projektet en konferens med elinnebandyföreningar och fanns med och marknadsförde projektet under helgens tävlingar. Även där knöts kontakter till elinnebandyföreningar som deltog i tävlingarna.

Vintern 2023-2024

Projektet åkte upp till Umeå och fanns med och arrangerade träningar under Start Your Impossible Camp. Där deltog fem personer under tränignar samt att tre personer fick prova elinnebandy för första gången. Under en hockeymatch i Gävle (Brynäs-AIK) fanns projektet med och arrangerade uppvisningsmatcher inför match samt i periodpaus. Många kom och uppmärksammade sporten samt att brynäs även delade bilder från kvällen där över 1000 personer nåtts via sociala medier. I början av året spelades även mekarutbildningsmaterial in med hjälp av ett företag från Uppsala med vana att göra liknande filmer. Därefter åkte projektet till Karlstad för att arrangera prova-på tillsammans med en förening där som är intresserad att starta upp. Där fick fem personer inom målgruppen möjligheten att testa elinnebandy för första gången. Vi åkte därefter vidare till Stockholm för att hjälpa föreningen Nacka HI att arrangera en prova-på för elinnebandy i föreningen. Detta för att ge ett omtag i föreningens verksamhet. På plats arrangerades även en uppvisningsmatch med spelare från grannföreingen IFAH. i februari arrangerades parasportstävlingen Malmö Open där projektet fanns med på plats för enklare kontaktvägar ut mot föreningar. Vi fanns också med på en lektion för gymnasieelever i Söderhamn där vi presenterade sporten samt att eleverna fick testa köra elinnebandystolarna.

Innan året avslutades hann vi med ett prova-på tillfälle med en förening i Östersund i samband med Special Olympics Games uttagningen i bland annat innebandy. Samtidigt arrangerades även Start Your Impossible Camp, en riktig parasportshelg med andra ord. Totalt testade fyrtiotvå personer på elinnebandy, varav fyra från målgruppen. Vi hann även vara med på en ledarträff via nykterhetsrörelsen Junis i Gävleborg där 10 ledare deltog. Som avslutning på året arrangerades även ett referensgruppsmöte där vi gick igenom året tillsammans likt vi har gjort nu.

Vad händer nu?

Projektet är i full gång med att utvärdera året och rapportera till arvsfonden, så även fast året är över så håller vi oss kvar april ut. Paralellet med detta kommer projektet finnas med på elinnebandytävlingen Slaget om Stockholm den 13-14 april, åka till Karlstad för en prova-på riktad mot personal på kommunen och habilitering samt finnas med i samband med innebandyns SM finaler. Där kommer vi att ha en plan i Funzonen och ha både uppvisningsmatcher samt prova-på möjligheter. Det är bara i april, vidare fram till sommaren väntar prova-på resor till Örebro, Örnsköldsvik, Östersund och Karlstad. Vi kommer även finnas på plats under hjälpmedelsmässan i Kista i maj samt arrangera läger i Växjö tillsammans med Svenska Innebandyförbundet. Mycket spännande som händer med andra ord! Vill du inte missa något rekomenderar vi dig att följa oss på facebook och instagram.

Nu gör vi projektår två till året då elinnebandyn tar fart i Sverige, häng med på resan du också!

 

Se alla nyheter »

Start Your Impossible Camp i Umeå

Start Your Impossible Camp i Umeå

Prova-på i föreningen Nacka HI

Prova-på i föreningen Nacka HI

Prova-på i Karlstad

Prova-på i Karlstad

Domarutbildning

Domarutbildning

Marknadsföring i samband med Göteborg Open

Marknadsföring i samband med Göteborg Open

Prova-på i Östersund

Prova-på i Östersund