Läger i Växjö!

Publicerad: 18/6

Den 18-19 maj 2024 arrangerades det för första gången ett elinnebandyläger tillsammans med Svenska Innebandyförbundet. Lägret arrangerades i Växjö som är en av projektets målstäder och på plats deltog 14 elinnebandyspelare från olika föreningar i Sverige. Ett otroligt lyckat tillfälle!

Hela helgen började med en mötesplats för kommun, region och andra viktiga nyckelpersoner för elinnebandyns och parasportens utveckling i Växjö under fredagen. Mötesplatsen var framtagen som ett sammarbete mellan projektet Elinnebandy är Livet, Svenska Innebandyförbundet och Svenska Parasportsförbundet. Ett koncept som hoppas kunna leva vidare kopplat till projektet samt ansvarsförflyttningen från parasport till innebandyförbundet. Mötesplatsen var ett otroligt uppskattat tillfälle av både deltagande åhörare samt av arrangörerna. Det avslutades med att alla som önskade fick prova spela elinnebandy. Ett perfekt avslut på en bra mötesplats.

Lördagen startade med samling av alla deltagare och ledare för att gå igenom dagen och upplägget. Efter det var det full fart med olika övningar på två planer fram till lunch när alla tog en välbehövlig paus i solen. Efter lunch fortsatte övningarna på planerna och dagen avslutades med gemensam middag och aktiviteter på kvällen. En dag full av elinnebandy, skratt och vänskap. Söndagen innehöll även den fullt med övningar och utmaningar fram till lunch och därefter spelades det träningsmatcher med blandade lag. Det blev jämna matcher och många bra övningar som fick provas i praktiken. Ett toppenbra avslut på en intensiv helg. Därefter packades det ihop och bars iväg hemåt för alla deltagare. 

Det var många positiva reaktioner på helgen från både utövare och medföljande föräldrar. Vi i arrangörsgruppen var även vi otroligt nöjda med helgen och upplägget. Detta är absolut ett koncept som kommer att utvecklas till det bättre och vi hoppas att det kommer ännu fler deltagare vid nästa tillfälle med läger. 

Njut av några bilder från lägret nedan!

Se alla nyheter »