Projektets första tid
Publicerad: 29/9, 2023
Nu har projektet snart gjort havla tiden, hela 16% av projekttiden är avklarad och massvis har hänt sedan starten.
Som grund har projektet köpt in 12 stolar att ha med på prova-på-aktiviteter runt om i landet och två personer har blivit anställda. Mer om dessa kan du läsa här: https://elinnebandyarlivet.se/contact
Desutom har Emilia (projektledare) gått med i en arbetsgrupp för inkluderingsprocessen på Innebandyförbundet med inriktning utbildning. Utbildning är något som projeket aktivt ska jobba med att ta fram vilket då gjorde att det var en självklarhet att Emilia ska sitta med i denna arbetsgrupp. Här kan elinnebandyn få en viktig del in i inkluderingen och överflytten från Parasportsförbundet in i Innebandyförbundet. Arbetsgrtupperna hade en första träff i Stockholm 6-7/9 där Emilia deltog. Ett mycket bra tillfälle att få lära känna de andra i gruppen samt att joba fram många bra tankar för hur inkluderingen borde gå till gällande utbildnig. Mer om denna träff kan du läsa om på¨innebandyförbundets hemsida här: https://www.innebandy.se/nyheter/nytt-steg-for-parainnebandyns-inkluderingsprocess
Utbildning är även något som kommer att jobbas fram i projeket innan denna inkluderingsprocess är helt klart. Arbetet med detta pågår lite "bakom kulisserna" och mycket ska klaffa innan ett färdigt material kan presenteras. Håll utkik här på hemsidan för att inte missa när materialet släpps.
Utöver det har även den störta tävningen i Elinnebandy gått av stapeln - nämligen World Cupo Volt Hockey (WCVH). En internationell tävling med lag från Sverige, Norge, Danmark, USA och Kanada. Tävlingarna pågick under helgen 16-17/9 på Gavlehovshallen i Gävle och projektet var självklart på plats. Inför WCVH höll RF SISU tillsammans med Parasport och Innebandyn en mötesplats för folkhälsa, idrott och tillgänglighet där många duktiga talare fick ta plats. Där fick även projektet en punkt i programmet att prata om just projektet, vad det innebär för idrotten men också vad man kan vara med och bidra med. Ett otroligt tillfälle som ledde till nya kontakter och möjligheter för nya verksamheter runt om i landet. Inför WCVH höll projeket även ett möte tillsammans med referensgruppens representanter. Där fick de möjligheten att lära känna varandra och få en bild av dels projetet men även vilka funktioner de alla representanterna har för att projektet ska kunna uppfylla målen. Efter mötet avslutades det med att alla fick provköra elinnebandystolarna för att verkligen få en uppfattning om hur svårt det är att manövrera samt att få med bollen. Ett mycket uppskattat tillfälle från både projektet men även referensgruppens representanter. Referensgruppsmöten kommer att hållas regelbundet för att fortsätta på detta goda samarbete.
Projektet fortsätter att jobba aktivt med att utveckla elinnebandyn i Sverige. Är du kanske en av de som vill dra igång verksamhet på just din ort? Tveka då inte på att kontakta någon av projektets anställda så hjälper dom dig vidare med detta!
Nästa punt för projektet är att besöka Göteborg Open, en ungdoms- och rekryteringstävling för presoner med funktionsnedsättningar. Och att även i samband med detta hålla en mötesplats för utveckling av projektet. Håll utkik för mer information om detta!
Kontaktuppgifter:
Projektledare - Emilia Ingeroth
073-1445279 emilia@kfheros.se
Delprojektledare - Johanna Mårtensson
073-1449269 johanna@kfheros.se
Adress: Nobelvägen 2, Teknikparken
Kontaktuppgifter:
Projektledare - Emilia Ingeroth
073-1445279 emilia@kfheros.se
Delprojektledare - Johanna Mårtensson
073-1449269 johanna@kfheros.se
Adress: Nobelvägen 2, Teknikparken Gävle
Med stöd av Allmänna Arvsfonden