Utbildning
Utbildning!
Nedan finns information om utbildningsläget kring elinnebandy
Vill du veta mer? Kontakta oss »
Status för utbildningar:
Ledare
Idag saknas utbildningsmaterial för ledare vilket inte gynnar idrottens framtida utveckling. Därför jobbar vi i projektet just nu med att ta fram och utveckla utbildningar inom dessa områden tillsammans med Parasport Sverige, Innebandyförbundet och RF SISU.
Det finns planer på att spela in en digital övningsbank. Det undersöks fortfarande hur en utbildning i elinnebandyn ska se ut, mer information kommer.
Vill du engagera dig redan nu?
Ta kontakt med någon av de befintliga förenignarna runt om i Sverige för att även du ska kunna göra skillnad! Se alla föreningar här!
Domare
Idag saknas utbildningsmaterial för domare vilket inte gynnar idrottens framtida utveckling. Därför jobbar vi i projektet just nu med att ta fram och utveckla utbildningar inom dessa områden tillsammans med Parasport Sverige, Innebandyförbundet och RF SISU.
Projektet jobbar med att diskutera fram vilken väg som ska tas i framtagande av utbildningsmaterial till tillhörande regelbok.
Vill du engagera dig redan nu?
Ta kontakt med någon av de befintliga förenignarna runt om i Sverige för att även du ska kunna göra skillnad! Se alla föreningar här!
Mekare
En digital utbilning i form av en filmserie finns på projektets Youtubekanal. Den finns både med och utan engelsk text. Filmerna är uppdelad i 12 kortare avsnitt förklarande olika ämnen. I filmerna får du förklarat muntligt samt en bildlig genomgång. I utbildningen ingår följande avsnitt:
- Elinnebandystolen (inställningar för att sitta bra)
- Joysticken (hur du kan flytta den från en sida till den andra
- Batterier (hur du säkert förvarar och använder batterierna)
- Byta slang i bakhjulet
- Punktering i sidohjul (och hur du byter slangen)
- Trasig klubba (hur du kan byta ut klubbans delar)
- Skyddsplast (hur du byter denna på stolen)
- Trasig medbringare (hur du byter denna mot en ny)
- Stolsanpassningar (inspiration i olika anpassningar på elinnebandystolen)
- Lithiumbatterier (varför de används och hur du ska tänka kring att använda dem)
- Programering (hur du ska tänka kring programering)
- Avslut (summering och generella råd framåt)
Utbildningarna finns som två separata spellistor på vår youtubekanal, en spellista för svenska och en med engelsk textning. Du hittar utbildningen på youtube genom att klicka på länken här: https://www.youtube.com/@elinnebandyarlivet